[rev_slider alias=”nastoitus” /]

Miksi nastoittaa?

Nastarenkaita käytetään pääsääntöisesti henkilö- ja pakettiautoissa,ja niitä saadaan valmiiksi nastoitettuina rengasvalmistajilta.

Kuorma-autoissa ja työkoneissa nastarenkaiden käyttö alkaa yleistymään. Tehdasvalmisteisia nastarenkaita ei raskaan kaluston käyttöön ole, joten renkaiden nastoittaminen tehdään käsityönä.

Kuorma-autojen ja työkoneiden renkaiden jälki-nastoittaminen tuo lisää pitoa tilanteisiin, jossa sitä tarvitaan. Vaikka renkaat olisivatkin Suomen talviin tarkoitetut, saadaan nastoilla pikkaisen parempaa pitoa. Nastoja käytetään kuorma-autoissa, jos ajo on pääsääntöisesti lumisia ja jäisiä sivuteitä. Kuorma-autoissa yleensä nastoitetaan eturenkaat, mutta esimerkiksi maitoautojen ja kärryjen kaikki renkaat nastoitetaan, koska maidon keruu paikat ovat jäisiä.

Työkoneissa ja traktoreissa renkaiden nastoittamisella saadaan lisäpitoa auraukseen ja kun liikutaan esim. tehtaiden piha-alueilla.

Me KA-Renkaalla nastoitamme vuosittain satoja renkaita asentajamme ovat koulutettuja alansa ammattilaisia. Käyttämämme nastat täyttävät viranomaisvaatimukset.

Nastoitus prosessi

Renkaiden nastoittaminen tapahtuu poraamalla erikoisporanterällä reikä renkaan kulutuspalaan, jonka jälkeen nasta ammutaan nastoituspyssyllä paikalleen. Nastapyssyn kielekkeet levittävät nastareikää ja mäntä työntää nastan reiän pohjaan. Kun nasta on reiän pohjalla kielet vapauttava kumin nastan ympärille.  Nastan ulkonemaa säädellään reiän syvyydellä ja nastapyssyn paineella. Osa rengasvalmistajista on jo valmiiksi merkinnyt renkaan kulutuspintaan nastojen paikat. Joissakin pinnoitettavissa renkaan pinnoissa on reiät jo valmiina. Nastoitus on käsityötä ja nastoitus kuviota pystytään muuttamaan asiakkaan toiveiden ja renkaan käyttötarkoituksen mukaan.

Työkone nastat ovat varustettu leveämmällä laipailla ja ovat kuorma-auto nastaa pidempiä. Leveämpi laippa minimoi nastan liikettä työkoneiden ja traktoreiden renkaissa, joihin kohdistuu suuret vääntömomentit. Nastoitus prosessi on samanlainen kuin kuorma-auton renkaissa. Nastoitus kuviointi on rengas- ja käyttötarkoitus kohtaista.

LUE LISÄÄ NASTOITTAMISESTA ASIANTUNTIJA-ARTIKKELISTAMME – TÄÄLTÄ

OTA YHTEYTTÄ JA KYSY TARJOUS NASTOITUKSESTA!

Voit laittaa myös viestiä lomakkeen kautta ja olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse. Mikäli haluat, että soitamme sinulle, lisää puhelinnumerosi viestin loppuun.

Click or drag a file to this area to upload.
Klikkaa tai raahaa tiedosto yllä olevaan laatikkoon