Raskaankaluston ajoneuvot, kuten kuorma-autot osaksi TPMS standardia. 

Heinäkuusta 2022 alkaen hyötyajoneuvo alalla tapahtuu merkittäviä edistyksellisiä muutoksia. EU:n uuden turvallisuusmääräyksen ECE 2144/2019 (ECER141) mukaan kaikki heinäkuusta 2022 alkaen valmistetut N1-N3, O3 ja O4 sekä M2 ja M3 luokkien hyötyajoneuvot tulee olla varustettu rengaspaineen valvontajärjestelmällä (TPMS).  

TUNNISTIMET

 ALCAR on varautunut tähän lanseeraamalla uuden ja täysin 100%:sesti hyötyajoneuvojen yleiskäyttöön sopivan ALCAR Sensor HD (Heavy Duty) -tunnistimen keväällä 2022. 

 

Se, mikä on ollut pakollista henkilöautoissa jo pitkään, tulee pian myös hyötyajoneuvoihin: rengaspaineen valvontajärjestelmä (TPMS). Väärä ja laskenut rengaspaine lisää merkittävästi renkaan tiehen kohdistuvaa kitkaa, joka osaltaan kuluttaa renkaan pintaa paljon nopeammin, kuin oikeilla rengaspaineilla ajaminen. Korkeampi vierintävastus lisää polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä, samoin myös riittämätön rengaspaine vaikuttaa ajoneuvon ajovakauteen, ohjattavuuteen sekä jarrutusmatkoihin.  

 Lyhyesti sanottuna, TPMS säästää renkaita, polttoainetta ja lisää ajoturvallisuutta. Nämä kaikki ovat tärkeitä asioita hyötyajoneuvojen kuljettajille. 

 Uusi ALCAR Sensor HD (Heavy Duty)tunnistin on yleistunnistin, joka voidaan ohjelmoida mihin tahansa hyötyajoneuvoon sopivaksi. Ohjelmoinnin lisäksi kiinnityksessä on huomioitu erikokoiset vanteet, tunnistin kiinnitetään vanteen ympärille erityisellä äärimmäisiä kuormien sitomista varten olevalla pantakiinnityksellä 17,5-24,5 tuuman kokoisiin vanteisiin.  

 Näin tunnistimien jälleenmyyjällä ei tarvitse olla varastossa eri hyötyajoneuvoille erilaisia tunnistimia. 

OHJELMOINTI

 Ohjelmointi tapahtuu ALCAR Tech600 tai muiden valmistajien TPMS ohjelmointilaitteella erittäin nopeasti. Tunnistimen patterin kestoaika sama kuin OE tunnistimissa, eli noin 5 vuotta. Uusi ALCAR Sensor HD tunnistinta on saatavilla toimipisteiltämme. Ota yhteyttä niin laitetaan TPMS asiat kerralla kuntoon. 

  Kauttamme on saatavilla myös henkilöautoihin tarkoitetut TPMS-anturit nyt uutuutena Tesla BLE tunnistimet uusiin Tesla Model Y autoihin. Valikoimistamme löytyy myös laaja kattaus alkuperäisiä OE-antureita, joiden sopivuus on taattu. 

 Heräsikö kysymyksiä TPMS- antureihin liittyen tai vilkuuko autossasi TPMS-valo. Ohjelmointi laitteidemme päivitykset ovat aina ajantasalla, ota yhteyttä niin ratkaistaan kysymykset ja sammutetaan häiritsevät valot. 

 Tekninen Asiantuntija 

Henri Uotila