Kesärenkaiden vaihdot alkavat olemaan takana päin ja kesä kuumat tiet odottavat kulkijaa. Mutta, talvi saapuu taas alle puolen vuoden päästä. Maailmanlaajuiset rahti- ja materiaaliongelmat alkavat näkymään renkaiden hinnoissa ja saatavuuksissa. Näiden ongelmien takia renkaista saattaa tulla pulaa tulevana syksynä. Varmistaaksesi kaluston liikekyvyn talvella kannattaa rengashankinnoissa olla liikkeellä hyvissä ajoin. 

Uusien renkaiden tähänastiset  hintojen korotukset ovat olleet merkittävät, ja loppua ei valitettavasti näy. 

Raaka-aine pula aiheuttaa toimittajille paineen vastata kysyntään. Vielä renkaita riittää, mutta valikoima pienenee viikoittain. Eivät renkaat sentään maailmasta lopu, syksyn tullen valikoima saattaa olla huomattavasti rajallisempi viime vuosiin verrattuna. 

Uusia renkaita valittaessa tulee ottaa huomioon käyttötarkoitus ja tieolosuhteet. Erilaisessa ajossa olevat yhdistelmät vaativat erilaiset renkaat jotta pito ja sitä myötä turvallisuus, niin rahdille kuin kuljettajalle voidaan varmistaa. Varmista myös että renkaissa on asianmukaiset merkinnät. Kaikissa Kuorma- ja linja-auton talvirenkaissa tulee olla M+S merkintä ja osassa myös 3PMSF tutummalta nimeltään lumihuippu merkki. 

Pinnoitettujen renkaiden hinnan korotukset ovat olleet maltillisia.  

Materiaalien saatavuudessa on ollut vaihteluja, mutta vielä markkinoilla tavaraa riittää. Pinnoituksissa kannattaa kuitenkin olla ajoissa liikenteessä. Renkaiden uudelleen pinnoittaminen on järkevä vaihtoehto hinnan ja monipuolisuuden vuoksi. Uudelleen pinnoituksessa kulutetaan luonnonvaroja vain murto-osa uusien renkaiden valmistukseen verrattuna joten pinnoittaminen on myös ekologinen vaihtoehto. Oikean pintakuvion valinnalla voidaan rengas optimoida eri tieolosuhteisiin ja käyttötarkoituksiin.  

Hintojen noustessa joka kuukausi, ostamalla renkaasi ennakkoon säästät rahaa. 

Renkaiden ollessa kausisäilytyksessämme tarkastamme renkaiden kunnon ja teemme suunnitelmat tulevalle kaudelle. Ennakkoon renkaita ostavat asiakkaamme maksavat ostopäivän hinnan vaikka renkaiden hinnat nousisivat myöhemmin.  

Kaluston seisokkiajan minimointi vaikuttaa tuottavuuteen. 

Jotta kalusto olisi mahdollisimman paljon liikkeellä eikä korjaamolla, tarkista jo nyt talvirenkaiden kunto ja määrät. Ellet ole varma onko renkaiden kunto riittävä, onko renkaita tarpeeksi, mikä on oikea valinta kaluston käyttöön. On helpoin kääntyä rengasammattilaisten puoleen, neuvomme mielellämme kaikissa renkaisiin liittyvissä asioissa. Löydämme varmasti oikean ratkaisun yrityksenne kaluston tarpeisiin ja käyttötarkoitukseen. Ota siis yhteyttä asiantuntevaan myynti tiimiimme heti! 

 

Tekninen Asiantuntija 

Henri Uotila 

Henri Uotila

Henri Uotila