Auton neljä kosketuspistettä tienpintaan vaativat huoltoa ja huolenpitoa. Renkaat muuttuvat ajan ja olosuhteiden mukaan, koska materiaalina on käytetty mm. luonnonkumia. Kuinka saada renkaista maksimaalinen hyöty koko niiden elinkaaren ajalta? 

Pesu. 

 Renkaat ja varsinkin vanteet tulee pestä säännöllisesti, näin vältät ikävät ruostumiset tai hapettumiset vanteissa. Lika vanteissa voi myös aiheuttaa autoon tärinää ja epävakaata ajoa, joka taas johtaa auton ja renkaiden epätavalliseen kulumiseen. Varsinkin talvella suola, jää, hiekka kerrostuu vanteet sisäpinnoille eikä välttämättä lähde pois tavallisessa autopesussa. 

 Säilytys. 

 ”Väärän” kauden renkaat tulee säilyttää kuivassa ja tasalämpöisessä tilassa, suojassa auringolta ja kemikaaleilta. Aurinko ja suuret lämpötilan vaihtelut kiihdyttävät renkaan ikääntymistä ja vanteiden ruostumista/ hapettumista. Kuten jo aikaisemmin mainittiin renkaissa käytetty luonnonkumi vanhenee nopeammin kun sitä altistetaan luonnon voimille. 

Ilmanpaineet 

 Oikeat rengaspaineet vaikuttavat liki 40% auton ajettavuuteen, turvallisuuteen, renkaiden kestävyyteen ja polttoaine talouteen. Tämä on asia josta kannattaa pitää erityisesti huolta. Nyrkkisääntönä on tarkastaa renkaiden ilmanpaineet vähintään kuukauden välein ja aina jos auton kuormitusta muutetaan radikaalisti. Jos normaalisti ajelet yksin ja viikonloppuna koko perhe matkatavaroineen ja ruokakasseineen lähtee mökille Keski-Suomeen Kukonkylään, on rengaspaineita lisättävä ennen reissua ja laskettava reissun jälkeen. 

 Silmämääräinen tarkistus 

 Aina auton kanssa liikkeelle lähtiessä on syytä kävellä auto ympäri ja tarkastaa renkaat silmämääräisesti. 

Onko renkaissa ilmaa, näkyykö renkaissa vaurioita, onko kaikki renkaat kiinni autossa jne.? 

Olet saattanut viime kerralla ajellessa osua esim. naulaan tms. ja rengas voi tyhjentyä paikalla ollessaan. Olet voinut unohtaa jälkikiristyksen renkaidenvaihdon jälkeen ja pultit/mutterit ovat löysällä 

 Tarkempi tarkistus. 

 Välillä on syytä tarkistaa renkaat ja vanteet tarkemmin. Mittaa kulutuspinnan määrä. Katso kuluuko rengas tasaisesti vai vain reunoilta. Tarkista ilmanpaineet. Tarkista pulttien kireys. Tarkista vanteet kiven tms. iskemien varalta. Tarkista renkaiden ikä. Tämä tarkistus on hyvä tehdä vähintään kerran kuukaudessa, esimerkiksi autopesun yhteydessä. 

 Käänny asiantuntijan puoleen. 

 Jos jokin edellä mainituista kohdista aiheuttaa päänvaivaa, käänny asiantuntijan puoleen. Me KA-Renkaalla olemme alamme ammattilaisia ja palvelemme mielellämme kaikissa renkaisiin liittyvissä asioissa. Esimerkiksi renkaiden kausisäilytys toimipisteissämme pitää sisällään kaikki edellä mainitut tarkastukset ja huollot. Piipahda siis käymään liikkeissämme niin hoidamme tarkistukset puolestanne tai soita niin konsultoimme etänä.