Olipa suuntana huvipuisto, mökki tai festarit. Ennen matkalle lähtöä kannattaa tarkistaa autosta muutama asia helpottamaan matkantekoa. 

 Renkaiden kunto

o 

Sateet ja niistä johtuvat vesiliirrot saattavat yllättää, jos kulutuspintaa on enää minimimäärä jäljellä. Tarkasta myös, ettei renkaissa ole mitään ulkoisia vaurioita. 

 Ilmanpaineet

 

Kun perhe, kauppakassit, sup-lauta ja anoppi on lastattu kyytiin kannattaa renkaiden ilmanpaineita nostaa hieman, jotta ajo on tasaisempaa eikä renkaat kulu yllättävästi. 

 Vararengas 

Tarkasta vararenkaan kunto ja ilmanpaineet. On hyvä myös tarkastaa renkaanvaihto työkalujen kunto rengasrikon varalta. Mikäli autossasi on paikka-aine pullo ja kompressori, tarkasta että paikka-aineessa on vielä päiväystä jäljellä. 

Vakuutukset 

Osaan autovakuutuksista kuuluu hinaus vakuutus, esimerkiksi rengasrikon sattuessa vakuutus yhtiö korvaa auton hinauksen rengasliikkeeseen. Millainen vakuutus autossasi on? 

TPMS-järjestelmä

Uusissa autoissa on lakisääteisenä järjestelmä, joka seuraa auton renkaiden ilmanpaineita jatkuvasti, jos autossasi on TPMS-järjestelmä, toimiiko se? 

 Kun rengasrikko sattuu 

Pysähdy mahdollisimman pian turvalliseen paikkaan. Pienet reiät renkaan kulutuspinnassa voidaan paikata turvallisesti, rengas kuitenkin vaurioituu helposti jos sillä ajetaan tyhjänä. 

 Melkein kaikki nämä tarkastukset voidaan tehdä puolestasi lähimmässä KA-Renkaan toimipisteessä. 

 Turvallisia kesä kilometrejä! 

 

Tekninen Asiantuntija   

Henri Uotila

Henri Uotila