Illallisen tuoksu leijailee suloisesti luo kuljettaja Jussi Hämäläisen kaartaessa kotiin. Läheisten huomaan on aina ihana tulla, vaan eipä miestä harmita pitkät työrupeamatkaan, onhan alla nykyainen ja hyvä kalusto. Toisinaan vierähtää viikkokin Kuljetusyhtiö T. Laaksosen palveluksella, tien päällä. ”Itse kotimatka oli työpäivää rankempi, kun henkilöauto oli seissyt kaksi viikkoa terminaalilla” mies naurahtaa.

Hämäläinen on kuljettanut raskasta kalustoa Suomen teillä jo yli 30 vuoden ajan. Tällä hetkellä ohjaksissa on kolmiakselinen vetoauto yhdistettynä viisiakseliseen peräkärryyn, joka kantaa sisällään kylmälaitetta. Alalle hän ajautui omien sanojensa mukaan silkasta lipsahduksesta. ”Pikkupoikana kun on hiekkalaatikolla leikkinyt autoilla, täytyy sitä jatkaa. Hiekkalaatikko on vaan vähän isompi”, mies virnistää.

Tiet ovat tulleet tutuiksi ja polut ovat moninaiset. Kuljetusyhtiön renkaat taipuvat taitavasti isoilla baanoilla ja kaupunkien terminaaleissa, yhtä lailla kuin maaseutujen sorateillä ja asiakaskäynneillä kapeissa kolkissa. ”Tiet ovat vaihtelevia” toteaa Jussi ykskantaan. ”Keväällä on aina haasteellisinta, hiekkatiet meinaavat olla jäätiköllä. Riittää mielenkiintoa, että pysyy ladulla.” Ei kuitenkaan ole haastava oivaltaa, minkä kokenut teiden rattisankari arvottaa autossaan ylitse muun: renkaat.

Jäätävää pitoa

Joulukuussa Hämäläinen sai täysperävaununsa alle innovatiiviset KA-T1 -renkaat, KA-tuoteperheen uusimman tulokkaan. Kuljetusyhtiön kalustovastaava oli käynyt pitkäaikaisen kumppanin, KA-Renkaan Vantaan toimipisteen juttusilla, kyselemässä renkaita ja hintoja. ”Siinä oli puhetta, että tulis uus pinta markkinoille. Minä tarvitsin uusia renkaita, edellisillä oli koko kesä jo ajettu. Kertoivat, että tällainen rengas tarjolla ja laitettiin koekäyttöön!” Kalustovastaava oli jakanut ilosanoman Jussille, miten tarjolla olisi uusi kumiseos, aavistuksen pehmeämpi kuin aiempi, ja siinä tulisi olla parempi pito. ”Ilmoitti, että ovat varattuna, mee vääntään alle, kun kerkiät. Ja kyllä se on parempi se pito!

KA-Renkaan koskelaisen, paikallisen ja suomalaisen, pinnoittamon kehittelytyön tuloksena syntynyt mestariteos omaakin huippuunsa kehitetyn kumiseoksen, joka antaa renkaalle optimoidusti parhaan mahdollisen pidon, myös muuttuvissa keliolosuhteissa. ”Ne ovat todella hyvät renkaat! Niissä on hyvä pito sekä eteenpäin että sivusuunnassa, ei lähde luistelemaan peräpää, auto pysyy suorassa. Ovat sopivan karheet! Lisäksi ovat myös hiljaiset, miellyttävää suhinaa vaan” Hämäläinen innostuu. ”Hyvän renkaan tunnistaa. Jos on huonolaatuinen rengas, sen huomaa aika äkkiä, kuluu nopeasti.” Pitkän linjan kuljettaja vannookin pidon ja kestävyyden nimeen. Renkaiden tulee hänen mukaansa myös kestää kilometrejä, ettei pinta ole puolen vuoden kuluttua sileä. Toiveissa on ajella uutukaisilla myös ensi talvi ja kulutuspintojen konkari uskoo tällä seoksella asiaan täysin.

Ne tuntuvat hyvältä! Oon ollut todella tyytyväinen, lumella on hyvä pito ja jäälläkin – näihin aikoihin tuppaavat moottoritiet olemaan aika jäätiköllä.” Jussi mietti ja jatkaa murjaisten ”Muut puhuneet kolmostienkin olevan ihan jäässä, mutta en mää oo mitään huomannut!” Hyvä niin, sillä kustomoidun pintaseoksen vetorengas KA-T1 on kehitetty varmistamaan yhdistelmäajoneuvon luotettavuus haastavissa talviolosuhteissa. Pinnoitettu uusiorengas on saatavilla myös eri leveyksille.

Palvelu pelaa, kaikki kerralla

”Tänä talvena on saanut ajaa melkein joka kelissä. Lumella, vähän jäätiköllä, vesisadetta ei sentäs vielä ole ollut” kuljettaja Hämäläinen pohtii. Jussin mukaan kokenut alan ammattilainen haistaa rengasvaihdon ajankohdan. ”Vaisto sanoo, koska alkaa kevättä sen verran tuoksumaan, että pitää vaihtaa alta pois.” Ja mikäli tunne on hukassa, KA-Rengas auttaa. Hämäläisen on helppo yhtyä tähän viserrykseen. ”Olemme olleet useamman vuoden jo asiakkaana, palvelu pelaa todella hyvin. Sieltä saa kaiken kerralla ja katsovat myös muun kuin ongelman tai tarpeen kuntoon. Se mitä tarvitsee tehdä, tehdään.” Esimerkkeinä mies mainitsee, että yhden renkaan vuotaessa, jokainen tarkistetaan asiakkaalle automaattisesti. Samoin, mikäli vanteessa on vikaa, se vaihdetaan. Huolto pelaa ja korjauksia tehdään myös odottaessa. Uusien kumien valinta ja käyttöönotto on huoletonta ammattilaisten käsissä.

Jussille rengaspalvelussa on myös tärkeää, että sen saa lähes aikaa varaamatta. Perustelut ovat hyvät. ”Tällä alalla ei toimi sellainen, että tule huomenna, jos pitäisi olla jo toisella puolella Suomea. KA-Renkaalla on hyvä palvelu ja mutkaton asiointi; ei ne sano viiden aikaan, että sori loppu työpäivä, huomenna uudestaan. KA-Rengas joustaa ja tekee tarpeen vaatiessa pitempään.” Hämäläinen kehaisee, että työtä tehdään niin kauan kuin autoja on pihassa, sitten on päivä täysi. ”Periaatteessa palvelu on siis käsillä melkein kun ajat pihaan. Jos nyt edellinen auto on sisällä, niin odottelee hetken kunhan ulos ajaa. Kun on hallissa tilaa, saa mennä.”

Palvelun lisäksi tarjonta, ketteryys ja kotimaisuus ansaitsevat Jussilta Kiitosta. ”Kannattaa suosia tällaisia pienempiä ketjuja, kuten KA-Rengas. Saa huomattavasti parempaa palvelua ja samalla tukee Suomessa toimivaa yrittäjää. Kaikki tuotteet saa samalla tapaa, kuin isommillakin toimijoilla, jos ei juuri nyt ole varastossa, ei se ole kuin pari päivää, niin ovat liikkeessä. Saa mennä hakemaan ja asennuttamaan, palvelua ihan parhaimmillaan! Nopeeta ja vaivatonta.

”Hyvällä renkaalla pärjää”

Kollegoja Hämäläinen muistuttaa renkaiden tärkeyden kokonaisvaltaisuudesta ja kehottaakin sekä tarkastuksiin että yksinkertaisesti lataamaan hyvät kumiseokset alle. ”Pääsee huomattavasti paremmin liikkumaan risteyksissä ja rampeissa. Ei siis ajella millään Keski- Euroopan teille kuuluvilla renkailla.

Halparenkaat kestävät kulutusta, mutta ei niissä ole mitään pitoa. Hyvällä renkaalla pärjää!” Samaa viestiä hän tahtoo viedä kaikille tielläliikkujille. Mallikkaat renkaat tuovat luotettavuutta ja niillä on myös mukavampi ajella. Itse hän aikoo jatkossakin antaa kumitassunsa KA-Renkaan käsiin. ”Mitäs sitä hyvästä luopumaan!”

Ennen maittavan aterian suloista kutsua Jussi Hämäläinen intoutuu jakamaan vielä yhden ylivertaisen seikan: mikäli asiakas ei koe renkaita omakseen, ne saa KA-Renkaalla vaihtaa toisenlaisiin. ”Ei siis tarvitse itse myydä käytettyjä renkaita eteenpäin, vaan jos ei ole tyytyväinen, saa vaihtaa. Saa aina mieluisat renkaat alle” hän iloitsee, muistaen asentajien jokaisella kerralla lausutut lämpimät, totta kantavat saatesanat: ”Huolettomia kilometrejä!

Tiesitkö?

KA-T1 lyhenteen ”T” tulee englanninkielisestä sanasta ”traction”, vapaasti suomennettuna ”pito”. Napakka kiteytys mistä tässä uusiorenkaassa on kyse.

Katso liää KA-Renkaan uusiorenkaista pinnoittamo.fi verkkokaupassa!

PINNOITTAMO.FI